Adlib startpagina > Support > Handleidingen

Handleidingen

Alle Adlib-handleidingen (behalve de Designer Help) worden in Microsoft Word-formaat beschikbaar gesteld en zijn hier gratis te downloaden. U kunt ze vervolgens zelf eventueel afdrukken op A5 of A4, of op het scherm bekijken. (Klik hier voor meer informatie over het afdrukken en optimaal bekijken van Adlib handleidingen in Word-formaat.) In digitale handleidingen kunt u overigens veel sneller informatie opzoeken dan in de papieren versie: zo kunt u direct naar het gezochte hoofdstuk springen door in de inhoudsopgave op het paginanummer achter de hoofdstuktitel te klikken en kunt u Word of Adobe Reader naar specifieke woorden in de tekst laten zoeken.

Handleidingen over het algemene gebruik van de Adlib-software en de applicaties vindt u onder het kopje 'Gebruikersgidsen' in het menu links. Onder 'Release-notes' vindt u documentatie over nieuwe functionaliteit en opgeloste problemen per Adlib-versie. Voor meer technische handleidingen gaat u naar 'Installatiegidsen' en/of 'Onderhoudsgidsen'.

Mocht u de handleidingen als ‘te abstract’ ervaren, dan biedt een cursus vaak uitkomst omdat daar onderdelen van de Adlib-software in de praktijk worden gedemonstreerd.

Gebruikersdemo: Snel van start in Adlib

Kent u onze gebruikersdemo al? Dat is een interactieve simulatie op uw computer voor beginners in Adlib, waarin u onder begeleiding stap voor stap een taak leert uitvoeren. Het is een leuke en gebruiksvriendelijke rondleiding door de belangrijkste functionaliteit van Adlib. Hiermee krijgt u Adlib snel onder de knie. Download hier het bestand (16,5 MB), pak het uit en dubbelklik op het uitgepakte .exe-bestand in Windows Verkenner om het te openen (opstarten kan een momentje duren).

Papieren versie van handleidingen

Voor elke 4 afgesloten Adlib-licenties, wordt één handleiding (waar van toepassing) per programma en/of module op A5-formaat gratis verstrekt bij uitlevering van de Adlib-software. (Bij minder dan 4 licenties krijgt u er uiteraard ook de relevante handleidingen bij.) Bijbestellen kan tegen betaling van €45,- (excl. BTW) per handleiding.